Overslaan en naar inhoud gaan

Werknemer of u als zelfstandige bent arbeidsongeschikt

Als uw werknemer, of uzelf als zelfstandige, arbeidsongeschikt wordt blijft uw werknemer of uzelf pensioen opbouwen. Voor kandidaat-notarissen en (toegevoegd) notarissen is er daarnaast een arbeidsongeschiktheidspensioen.

Ziek melden

Is uw werknemer ziek? Dan hoeft u dit niet aan ons door te geven.

Bent u werkgever en is een (kandidaat-)notaris ziek? Dan is het belangrijk dat u dit meldt bij a.s.r. inkomen. Zij verzorgen de arbeidsongeschiktheidsregeling voor (kandidaat-)notarissen. Doe dit uiterlijk op de eerste werkdag nadat de (kandidaat-)notaris 3 maanden ziek is. U doet dit door een e-mail te sturen naar aovclaims@asr.nl met de naam, geboortedatum en ziektedatum van de (kandidaat-)notaris. Of bel a.s.r. inkomen via (030) 278 15 55.

Bent u als zelfstandige ziek? Meldt uzelf dan ziek bij a.s.r. inkomen. Doe dit binnen 2 maanden na de eerste ziektedag. U doet dit op de website van a.s.r. inkomen

Pensioen blijven opbouwen

Uw werknemer of uzelf blijft pensioen opbouwen als hij of uzelf voor minimaal 35% arbeidsongeschikt wordt:

  • over het deel dat uw werknemer of uzelf (mogelijk) nog werkt. Samen betaalt u de premie.
  • over het deel dat uw werknemer arbeidsongeschikt is. Wij betalen de premie bij arbeidsongeschiktheid. Hoeveel wij betalen hangt af van de situatie van de werknemer.

Volledig arbeidsongeschikt: meld af

Is uw werknemer na de 2 jaar ziekte (volledig) arbeidsongeschikt verklaard en stopt de arbeidsovereenkomst? Meld uw werknemer dan bij ons af in het werkgeversportaal.

Bent u als zelfstandige (volledig) arbeidsongeschikt en stopt u met uw functie? Meld u dan af in het werkgeversportaal en bij de Koninklijke Notariƫle Beroepsorganisatie (KNB). Blijft u ingeschreven bij de KNB, maar werkt u niet meer? Geef dan in het werkgeversportaal een parttimepercentage van 0% door.

Binnen 2 jaar volledig arbeidsongeschikt: geef het aan ons door

Soms is binnen 2 jaar al duidelijk dat uw werknemer volledig arbeidsongeschikt is, bijvoorbeeld door een ongeval of ernstige ziekte. Uw werknemer kan dan een IVA-uitkering aanvragen. Geef in dat geval 0 gewerkte uren of 0% parttimepercentage aan ons door in het werkgeversportaal. Uw werknemer blijft in dienst en blijft pensioen opbouwen.

Arbeidsongeschiktheidspensioen

Zelfstandige (kandidaat-)notarissen en (kandidaat-)notarissen in loondienst ontvangen mogelijk een arbeidsongeschiktheidspensioen. Hier vindt u hierover meer informatie.