Overslaan en naar inhoud gaan

Trouwen en samenwonen

U wilt weten of u iets moet regelen als u gaat trouwen of samenwonen. U hoeft uw partner niet aan te melden als u in Nederland gaat trouwen. Gaat u samenwonen? Of trouwt u in het buitenland? Meld uw partner dan wel bij ons aan. Bekijk altijd hoeveel nabestaandenpensioen uw partner krijgt.

In Nederland: u hoeft partner niet aan te melden

Als u gaat trouwen in Nederland of geregistreerd partners wordt, hoeft u uw partner niet bij ons aan te melden. We krijgen deze informatie automatisch van uw gemeente. Als u overlijdt, kijken we of u een partner had. Uw partner krijgt dan bericht van ons.

Samenwonen: meld uw partner wel aan

Als u gaat samenwonen, krijgen we dat niet automatisch door van de gemeente. Woont u ongehuwd samen en wil uw partner voor nabestaandenpensioen in aanmerking komen? Dan heeft u een notarieel samenlevingscontract nodig. Stuur ons een kopie van het samenlevingscontract. Dit kan per e-mail of per post.

In het buitenland: meld uw partner wel aan

Als u in het buitenland trouwt of geregistreerd partners wordt, krijgen we dat niet automatisch door van de gemeente. Stuur ons in dat geval een kopie van de huwelijksakte en het paspoort of de identiteitskaart van uw partner. Dit kan per e-mail of per post.

Bekijk hoeveel nabestaandenpensioen uw partner krijgt

Als u overlijdt, krijgt uw partner een nabestaandenpensioen. Bekijk hoeveel nabestaandenpensioen uw partner krijgt.