Overslaan en naar inhoud gaan

Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. Eerste Kamer akkoord

Gepubliceerd op:

De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. De Eerste Kamer heeft hiervoor op 30 mei het wetsvoorstel aangenomen. Vanaf 1 juli 2023 kunnen pensioenfondsen zich verder voorbereiden op de overgang op de nieuwe regels voor pensioen. Op 1 januari 2028 moeten de nieuwe pensioenregelingen klaar zijn.

Pensioenfondsen krijgen een jaar extra tijd

Pensioenfondsen krijgen een jaar extra voor de overgang naar de nieuwe regels. Dit heeft minister Schouten toegezegd aan de Eerste Kamer. De nieuwe pensioenregelingen moeten er nu uiterlijk op 1 januari 2028 zijn. Dit was 2027. Vanaf 1 juli 2023 maken de werkgevers- en werknemersorganisaties afspraken over de overstap naar een nieuwe pensioenregeling voor Pensioenfonds Notariaat. We zijn al begonnen met de voorbereidingen en verwachten niet dat we het extra jaar nodig hebben.

Er verandert nu nog niets voor u

Voor u verandert er voorlopig niets. Dat gebeurt pas als de nieuwe pensioenregeling ingaat. Natuurlijk houden we u op de hoogte. En we geven u tegen die tijd inzicht in de verschillen tussen uw oude en uw nieuwe pensioen.

Wilt u weten wat er tot nu toe is gebeurd en hoe de planning er verder uitziet? Bekijk dan onze themapagina over de nieuwe regels voor pensioen.